Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, 11 ilimizde hissedilen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına saygı duruşunda bulunduk. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ock

OKULUMUZDA ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLEYEREK DÖNEMİ BİTİRDİK. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Ock

Üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla okulumuzu ziyarete gelen Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimizle birlikte Oku-yorum Yazı-yorum projesi kapsamında, Yusuf Has Hacip'in 11.yüzyıldan bugüne seslenen ve hem bu dünyada hem ahirette mutlu olmanın kutlu bilgisini veren büyük eseri Kutadgu Bilig'i okuyoruz. Öğrencilerimiz, eserden seçtikleri bölümleri okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Müjgan Külahlı eşliğinde okuyup tartışarak Yusuf Has Hacip'in yüzyıllar ötesinden gelen sesine cevap veriyorlar.

ALTIEYLÜL FEN LİSESİ OKUL DIŞI ÖĞRENME PROGRAMLARI

“MANYETİZMANIN SIFIR NOKTASI”

MANİSA SPİL DAĞI MİLLİ PARKI

MÖ 580 yıllarında Thales Spil Dağı’nda bulduğu taşlarda ilginç bir özellik keşfetmişti. Bu taşlar bazı metalleri çekebiliyordu. Bu taşlara Manisa bölgesinde rastladığı için Magnesia Taşı ismini verdi. Magnesia, Manisa’nın eski ismidir. Bugün kullandığımız manyetizma, mıknatıs gibi kelimelerin kökeni de Manisa’ya dayanmaktadır.

Manisa Spil Dağı “manyetizmanın sıfır noktası” etkinliğinde Altıeylül Fen lisesi 10. Sınıf öğrencilerine fizik öğretmeni Saygın Dinçsoy tarafından Tabiat Parkı konferans salonunda manyetizma dersi anlatıldı. Öğrencilerin de katılımı ile renklenen etkinlik tabiat parkı müze gezisi ve tabiat parkı yöneticilerinin sunumu ile tamamlandı.

Ara

Öğrencilerimiz Samsung Türkiye ve Habitat Derneği tarafından düzenlenen Solve For Tomorrow etkinliğine katıldılar. Etkinlik Balıkesir öğretmenevinde  lise düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

TUBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ ETKİNLİĞİ

Ara

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu, Hasan Can Kültür Merkezinde sergilenen törenimiz katılımcılardan büyük beğeni topladı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

KAPADOKYA GEZİSİ

Kas

“Ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

Kas

Merkezi sınavlarda başarı gösteren öğrencilerimiz valiliğimiz tarafından ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimizi bir kez de biz tebrik ederiz.

Kas

2023-2024 YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ OLAĞAN GENEL KURULUNU OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BİR ÖNCEKİ DÖNEM GÖREV YAPAN VE  OKULUMUZA KATKI SAĞLAYANLARA PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

29 EKİM

Kas

OKUL DIŞI ÖĞRENME KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZMTA GEZİMİZDEN KARELER.